Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

Mi vagyunk a felelősségvállalás generációja! 1.2.
A személyes felelősségvállaláson túl

A másik, szintén nagyon fontos felelősségvállalási téma szerintem a közösségünk, társadalmunk, országunk iránt vállalt felelősség.

Nincs többé ujjal mutogatás, mások hibaztatása, mert minden rajtunk múlik!

A nagyszüleink, de még a szüleink is megszenvedték a rendszerváltás előtti korszakot aztán mi már egy csodálatos új rendszerben ébredtünk tudatunkra.

y.jpg

Na de mennyire csodálatos is ez? Elégedett vagy azokkal a rendszerekkel amikben működsz, amikben dolgozol, amiben élsz?

Én nem annyira és itt sorolhatnám az oktatási, orvosi, pénzügyi, állami rendszerek összességét. Nagyon fontos, hogy egyébként hálás vagyok mindazért, hogy így, ilyen körülmények között élhetek!

Viszont erős igényem van a változtatásra, jobbá tételre. Na és ez kinek a feladata? A Miénk! – "Jójó persze de hogy? Kisemberek vagyunk nem tehetünk semmit." Dehogynem!

Én szeretném, ha a gyermekeim egy valóságosabb oktatási rendszerben tanulnának, szeretném, hogy elégedetten éljünk és szeretném, hogy büszkék legyünk magunkra, a hazánkra ahova nem véletlenül születtünk.

Nem ciki és nem hungarizmus büszkének lenni a szülőföldünkre! Csak legyen miért annak lenni.

Persze egyszerűbb hátra hagyni mindent és máshol több pénzt keresni, többet vásárolni, felszabadultabbnak lenni bizonyos szempontból, tudom, próbáltam.

Szeretnék tenni valami azért, hogy egy élhetőbb kultúrában éljünk és ezért mondom azt, hogy cselekednünk kell. De nem úgy, hogy másra szavazunk négy évente!

Szerintem ezt a rendszert ebben a rendszerben nem lehet hatékonyan megváltoztatni, és amíg a nagy többség részt vesz a rendszer által nyújtott cirkuszban addig marad minden úgy, ahogy volt.

Merni kell nemet mondani, arra ami nem jó, ami nem viszi előre az életünket. Merni kell igent mondani, arra amit szeretnénk elérni, ami előre hajt és célt ad az életünknek. Merjünk változtatni, bármennyire nehéz és fáj, de adjuk meg az esélyt a jövő nemzedékének, hogy egy tisztább, élhető országban nőhessenek fel.

Nagy szavak, szép gondolatok és Én mit teszek ezért? A következő részben felvázolom.

 

Te mit teszel a környezetedért?

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2713637742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása