Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

3 ok, amiért ne kesergj tovább a politikai helyzet miatt

A vasárnapi választások után elképesztően dühös lettem, ugyanis szerettem volna, ha más csapat viszi tovább az ország vezetését, máshogyan, mint eddig. Nem így lett, úgyhogy sok minden átfutott az agyamon. 

1: Te magad vagy a változás kulcsa!

Azt gondolom, és szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, hogy nem egy papírra vetett X fogja megváltoztatni az életünket. Ha valóban működik az X-elős rendszer, akkor sok mindenre befolyással lehet, de mindig is szkeptikus voltam a választási rendszerrel kapcsolatban, túl sok a hiba és csalási lehetőség. Sajnos nem tudom az igazságot, de most is mintha valami furcsa lenne ezekkel a szavazatokkal.

Nem is ez a lényeg, mivel sokkal fontosabb, hogy kezdjünk el hinni magunkban, kezdjünk a saját erőnkre apellálni, ne négyévenkénti X-ekre.

Gondolkodjunk el azon, mi mit tudunk tenni azért, hogy változtassunk a jelenlegi helyzeten? 
Részemről a felvonulás, tüntetés stb. maximum fél megoldás lehet. Inkább vegyük sorra mi nem tetszik és mit szeretnénk helyette.
Najó, de hogyan tegyünk érte? Ez a legjobb kérdés, általában itt szokott elfogyni a kitartás. Nem tudom, a pontos receptet, csak azt, hogy én pl. nem veszek részt, olyan szervezetekben, amelynek nem tetszik a működése. Keresem azokat az erkölcsileg is elfogadható lehetőségeket, amelyeket szívesen támogatnám, legyen ez munka, iskola bármi.

Az én receptem az, hogy képzem magam és olyan emberré válok, aki képes alternatív megoldást nyújtani a gyermekek, szülők számára az oktatás és az egészséges fejlődés területén.
Nem a jövőhéten fogom tudni megvalósítani, hanem évek múlva, viszont ez alatt is aprénkénti változást tudok generálni.

Szerintem érdemes elgondolkodnia mindenkinek, hogy ki, milyen alternatív lehetőséggel tudna előrukkolni, vagy hogyan tudná azokat segíteni.

change-your-future-stop-direction-road-street-signs-3-d-animation_swmvoiygbl_thumbnail-full12.png

2: Erő - Ellenerő

Duális világban élünk, minden kifejtett erőnek van ellenereje, valamint a pozitív és negatív energia együttes jelenléte egyensúlyt teremt a világunkban. 

Szóval amennyi negatív energia kerül kifejezésre, legalább annyi pozitív energia párosul hozzá, ha nem is ott éppen akkor, de beáll az egyensúly. Azért fontos ez szerintem, mert hiszek benne, hogy miközben az arcunkba hazudnak és meglopnak, aközben létre jön egy olyan erő, amit ez a negativitás indukált és a pozitív, teremtő irányba halad. Egyszer kidurran a lufi, nem lehet a végtelenségig dagasztani. Eljön az idő, amikor betelik a pohár és már nem kesergünk, hőbörgünk, rinyálunk, szenvedünk, hanem elkezüdünk cselekedni. Sőt már el is kezdtük!

3: Generáció váltás

Úgy érzem a fiatalok nagyrésze elégedetlen a jelenlegi rendszerrel, és ez hatalmas lehetőség! Rengeteg erő és kreativitás van bennünk ahhoz, hogy összefogva változtatni tudjunk! 

Vagy, elmegy az erő, tehetség és maradnak a kalandvágyók. 

Sok fiataltól hallom, hogy betelt a pohár és megy külföldre. Én azt gondolom, hogy ez nem megoldás, részben igen, de nem teljesen. Tudom próbáltam, betelt a pohár, elmentem, jól kerestem, egyszerűbbek voltak a hétköznapok, több lehetőség tárult elém. Viszont a család, barátok és a haza hiánya átformálta a gondolkodásomat, és elhatároztam, hogy küzdök azért, hogy itthon is jó legyen.

Persze, nekem is végig futott az agyamon, hogy akkor irány amerika... ááá nem, nem minden a pénz és a kényelem.

Nem ítélem el azokat, akik elmennek/elmentek, teljesen megértem őket. Csak azt szeretném megmutatni, hogy van más megoldás is, küzdelmesebb, de lehet megéri. Belső változás, fejlődés szempontjából biztosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5913824284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.11. 14:00:41

Kalandos maradás

Külhonba én el nem megyek!
Minek nekem a sok lóvé?!
Tök uncsik a jólét hegyek,
Itthon kaland minden hóvé-
-g!

Nem vonz már a henye Nyugat,
Oda el nem iramodok!
Kutya beszél, pénz meg ugat,
Az jó csak, mi unortodok-
-sz!

Trükkös adók pár naponta,
Ezektől élménypark e hely,
Létünk izgi hajóvonta,
S dalolgatunk uhnyem ehej-
-t!

Közmunkában vígan ások,
Könnyű megélhetés, haha!
Jók a nemmegszorítások,
Kajától nem puffad a ha-
-s!

Derék gyógyásztársadalom
Tova falcolt. Vajon hová?
S fájó felemen, az alon
Nem műt már, csak tályogková-
-cs.

Vasárnap a boltok zárva,
Betörnék s rám szólnak: Nono!
Két dolog van csupán tárva:
Templomok és stadiono-
-k.

Futballhuligánnak tőre
Jelzi, most ér véget a ma.
Nincsen pénzem temetőre,
Én földelem el magama-
-t.

Elit nem jön megsiratni,
Máshol hízik tokás feje.
Szemük előtt felirat, ni!:
Magyarország jobban teje-
-l!

„Végre egy Frady Endre vers, ami, ha eltekintünk attól, hogy milyen szörnyű, primitív, dilettáns és szellemi pestis-szerűen rettenetes, akkor majdhogynem tűrhető! Anyám szerint túl hosszú, pedig ő már az első versszak felénél belealudt. A téma telitalálat, csak kár, hogy pont a színvonalnak lett bumm a fejbe! Mindegy, én akkor sem disszidálok, ha csupán Frady Endre marad itthon az egyetlen költő, akit kritizálhatok! Itt megélnem s éhen halnom kell...” /Puzsér Róbert, kritikus hazafi/

„Felháborító ennek az USA-ból pénzelt liberálbolsevik bérrettegőnek a hazánk és népünk-nemzetünk jó hírét lejáratni vágyó üszkös rohadmányú vérgőze, amiben még a rímeket is csak hontalan fattyúbetűkkel képes megoldani és a levédiai darutollra tűzött árvalányhajas igazságot feláldozza a bűzhödt kozmopolita habsburg-finnugor csőcselékfilozófia oltárán! Mária országában csak lámpavas járhat az ilyen antiklerikális hőzöngőknek! Vendetta és ámen!” /Dr. Tömjén Szittya, gyulaturul és nemzeti oligarcha/

„Szívesen maradtam volna otthon, ha a kórházban lett volna elég fájdalomcsillapító a betegeimnek, ha a gyerekeimet járatni tudtam volna a nem létező állami óvoda helyett a magánóvodába, és ha itt Liverpoolban nem keresnék fele annyi munkával tízszer annyit, mint otthon. De ígérem, hogy hazamegyünk, amint otthon is meg lehet majd élni. Talán...” /Dr. Magyar Hunor, agysebész/

„Nem értem, mi ez a nyavalygás?! Én például sokkal jobban élek, mint nyóc éve! Ja, és a haveri köröm is.” /Panama Pál, kazánkovács és országgyűlési képviselő/

„Nálatok ilyen kalandos az élet? Jövök szétrúgni a tokás elit hízott fejét! Buli lesz!” /Chuck Norris/

„Gyere Chuck, gyere!” /nyolcmillió itthon ragadt magyar/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/02/kalandos-maradas.html

kvadrillio 2018.04.11. 14:09:57

:o)))))....JAHHHHH..... és el is mondta előre, hogy ő CSAK VATTAEMBERT JÁCCIK, MINT ORBÁN KONKURENSE A MINIELNÖKI JELÖLÉSNÉL ! ESZE ÁGÁBAN SEM VOLT, HOGY MINIELNÖK LEGYEN ! :o))) előre tuttákű, hogy Orbán győz !!! :O)))

Karácsony Gergely nem ül be a parlamentbe
nepszava.hu|2018. ápr 10. 21:14

Ugyan Karácsony Gergely vezette az MSZP-vel közös országos listát, de ahogyan azt már korábban belengette, nem fog beülni a megalakuló új Országgyűlésbe. A politikus ezt a Hír TV Egyenesen című műsorában mondta el Kálmán Olgának azzal, hogy ő szeret kapcsolatban lenni az emberekkel, megmarad zuglói polgármesternek.

nemecsekerno_007 2018.04.11. 14:25:03

Nem értetek ti semmit. Ez látszik.

Andersia 2018.04.11. 14:25:20

@Frady Endre: Gratulálok, zseniális :D

Szelid sunmalac 2018.04.11. 14:31:13

@Frady Endre: Nem, a cipodnek van szep szine, csak nem latok jol

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.11. 14:50:51

@Andersia: Kösszy! Bár jobb lenne, ha nem lenne igaz! :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.11. 14:51:46

@Szelid sunmalac: Szürkehályog? Állítólag lézerrel jól meg tudják csinálni, csak sokba fáj... :)

kigyozó kigyógyogyók kigyóznak 2018.04.11. 15:30:02

Tenyleg nincs ok keseregni. Gondoljatok arra, hogy az Orban egy maganyos diktator, akivel senki sem all szoba, es kurva szar neki. Most negy evig megint retteghet, hogy a nep fellazad ellene.

Habony Árpád. 2018.04.11. 15:36:16

"Az én receptem az, hogy képzem magam és olyan emberré válok, aki képes alternatív megoldást nyújtani a gyermekek, szülők számára az oktatás és az egészséges fejlődés területén."

Na majd teszunk rolla, hogy ne sikeruljon. Egyebbkent sem ertem milyen kepzesrol beszel a blogolo, amikor mar 8 eve megszunt minden oktatas az orszagban.

petrol pet 2018.04.11. 15:42:32

ElégedeTTebb lennék, ha a szlogent sikerült volna hibátlanul leírni.

Rhiba 2018.04.11. 15:47:43

Már késő. Mivel sejthető volt, hogy a birka népnek a narancsmaffia kell, mi már egy éve elkezdtük a kiköltözés előkészítését, az itteni ingatlan, vállalkozás felszámolását, a tanulmányok felgyorsítását, a kinti egzisztencia és ház megszervezését. Mi három rendkívül okos és tehetséges gyereket, - hat adózót, - hat magyar, hazaszerető embert viszünk el a hazánkból... S bizony, nagyon sok barátunk, ismerősünk készülődik. Mindegyik képzett, okos, kiváló a szakmájában, s átlag 2 gyerek mindenkinél van... Ha valaki kimegy, az nem fog visszajönni, egy két "kalandvágyótól" eltekintve. Kiürül az ország, maradnak a fidióták, a nyugdíjasok, a közmunkások, az elesettek és a képzetlenek...

Christian Smith 2018.04.11. 16:14:09

Ez valami gügyögő program ajánló volt autista megalkuvóknak? Ez én tanácsom egyszerű, fuss amig nem késö és még Eu-s állampolgárként vállalhatsz munkát. Gyorsan be fogják zárni ezt a kaput, mert akinek az utcasöprötöl több esze van és nem szeret ranfom mód ennek a maffia bandának hajbókolni, az elhuz a vérbe , és leadja az állampolgárságát pár évvel késöbb...

Habony Árpád. 2018.04.11. 16:33:32

@Rhiba: " Mi három rendkívül okos és tehetséges gyereket, - hat adózót, -"

Halat adunk istennek, hogy megszabadult az orszagunk 6 magyargyulolo sorosberenctol.
Remelem tobbet semmi kozotok nem lesz az orszagunkhoz, sosem hallunk feloletek ebben az eletben tobbet.

Andersia 2018.04.11. 16:48:08

@Tomanovics Gergely: Nagyon jó, hajrá! :) Ez kell ide!

Rhiba 2018.04.11. 16:52:29

@Habony Árpád.: Úgy vélem, HOGY magyar-gyűlő, hazaáruló, aljadék csak olyan embernek látszó undormány lehet, és senki más, aki becstelen, jellemtelen, erkölcstelen hazug, tolvaj, börtöntöltelékeket imád, és idióta vigyorral tapsikol az oktatás és az egészségügy lerohasztásához, az ország vagyonának lenyúlásához, az értelmes-kreatív-jól képzett magyarság elmeneküléséhez.

nemecsekerno_007 2018.04.11. 16:52:33

@Andersia: Szájjal festés. Ezt tudjátok. Nagy szerencse, hogy nem kell az ilyenekkel együtt dolgoznom. Az meg főleg, hogy nem tűzszerészként.

Rúgózzatok tovább...

Andersia 2018.04.11. 16:56:16

@nemecsekerno_007: Kár, hogy nem tudhatom meg, te hogyan érted, érdekelne, hogy érti az aki érti. Na mind1, bár még kézzel sem tudok festeni, nem hogy szájjal.

Nancsibacsi 2018.04.11. 17:00:03

Azt írja már le valaki, hogy miért kellene keseregnem? Mi veszett vasárnap? A nagy szavakat, meg a megfoghatatlan dolgokat hagyjuk - jöjjenek a konkrétumok: miért kellene gyászolnom?
Én akivel beszélgettem normális emberekkel - még akkor is ha választás előtt habzó szájjal szidták Orbánt - hétfőn már abszolúte nem foglalkoztak a témával. Jobban érdekelte őket, hogy milyen idő lesz hétvégén - lassan át kellene nézni a fűnyírót, meg a grillt. De komolyan: tök szarul érzem magam, hogy nem tudom miért kéne szarul érezni magamat. Valaki homályosítson fel légyszi, hogy nekem most miért nagyon rossz.
Köszi

Nancsibacsi 2018.04.11. 17:02:55

@Rhiba: Ja, ha minden bukott vállalkozó külföldre megy, akkor értem én hogy mi ez a nagy kivándorlás. Ha nem megy jól a szekér - nyilván a patásorbán a hibás, ugye?

Andersia 2018.04.11. 17:07:44

@Nancsibacsi: Tök jó, hogy nem érzed magad rosszul, nem is kell, senki nem is mondta, hogy rosszul kell érezni magát az embernek. Pont ez a lényeg :)
Arra reflektáltam, amit a környezetemben tapasztaltam, ami megnyilvánult a közösségi médiában és úgy láttam, hogy a többség sajnos kesereg és utálkozik, aminek semmi értelme nincs.

aquaticus 2018.04.11. 17:08:32

Az biztos, hogy az emberek előtt már nincsenek olyan remek lehetőségek, mint 2010-ben, amikor még itt uralkodott Irina Ivaschenkó az IMF-től és nyakig ültünk az adósságban! Még a magas inflációt és munkanélküliséget is megvonta tőlünk a gonosz Orbán!
Ráadásul most a sok elmenéssel fenyegetőző is garantáltan itt marad a nyakunkon...

vaffanculo 2018.04.11. 18:08:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hát örüjjé birka bazmeg, legejjé csak a szép magyar legelőkön..Bulgáriából :). Neked becsípődött ez a ballibageddón, jelentsen ez bármit is :)

midnightcoder2 2018.04.11. 18:29:31

@Christian Smith: Nem fogják bezárni a kaput, csak nem lesz kinn meló. Az a gazdasági, technológiai, kulturális fölény ami indokolta hogy miért keres egy nyugat-európai polgár 4x annyit mint egy kínai vagy indiai, úgy olvad mint az Északi sarkon a jégsapka. És kb. addig is fog megmaradni.

Fröccs Öntő 2018.04.11. 19:41:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: egy jó komment után miért kell egy ilyen szart bedobnod mindig?

Rhiba 2018.04.13. 14:35:29

@Nancsibacsi: Szeretnél Te olyan vállalkozó lenni, mint én...
Akik majd most nekiindulnak, azok többségükben olyan képzettséggel és végzettséggel bíró emberek, akik szinte bárhol megállják a helyüket.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása