Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

Mi vagyunk a felelősségvállalás generációja! 1.1.

Elérkeztünk arra a pontra, hogy nagy mértékben felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért, a viselkedésünkért, a társadalmunkért és az egész hátralevő életünkért.

Miért?

Mert eddig csekély mértékben tették meg elődeink, amivel nem lehúzni szeretném az előző generációkat, mert amit tudtak ők is megtettek, viszont már van lehetőségünk kitekinteni a világba, átlátni az egész egységet, amit mi emberek alkotunk.

Ha csak az apróbb felelősségvállalásokat vesszük, mint például: Felelősséget vállalok azért, amit tettem, az őszinteségemmel megbántottam egy hozzám közel álló személyt, vállalom. Vállalod? Vagy inkább azt vállalod, hogy nem vagy őszinte nehogy megrahagudjon rád? Na melyiket választod?

A lényeg, hogy válassz, állj bele vállald a felelősséged a tetteidért. – mondjuk ez ilyen durván, meg katonásan hangzik, pedig belegondolva csak az őszinte mivoltunkat szükséges adni mindig és bevállalni azt, ami ezzel jár, így már nem is olyan vészes ugye? Pedig micsoda küzdelem tud lenni beadni magunkat rendesen.

 y.jpg

Na de az előbb említett személyközi kapcsolatokon belüli felelősségek vállalása még csak a kezdet ez már sokunknak megy, de nézzünk ennél is tovább.

Felelősséget vállalsz-e azért amit eszel, amit nézel, amit mutatsz, amit vásárolsz, amire szavazol, amivel közlekedsz, akivel vagy, ahol és ahogyan élsz?

Igen és mégsem, mivel ez nagyon komoly mértékű ön- és –világismeretet igényel, ha valaki teljesen tudatosan vállal felelősséget az életéért.

Itt most eszembe jutott, hogy a negatív kimenetelek tudatával is lehet felellősséget vállalni, hiszen akkor is bizonyos következményeket vállalunk. Mire gondolok? Péládul én egy ideig szigorú vega voltam, "minden legyen természetes eredetű és egészséges, sőt az még jobb ha vegan", éltem így is, azzal a tudattal, hogy így nagyobb felelősséget vállalok a bolygómért, az állatokért, az egészségemért. Most viszony úgy alakult, hogy a szervezetem megeped egy kis halért, kolbászért, szalonnért – furcsa mi? – és vállalom a felelősséget, azért hogy a szervezetembe több olyan anyag jut, ami nem annyira egészséges (itt nem a zsirra gondolok, hanem mondjuk az állatartás következtében az állatba került oltóanyagokra, amik a húsukban is valamennyire benne vannak), tudom, hogy ezért állatok vesznek szörnyű körülmények közt ésatöbbi.

És ezzel nem azt mondom, hogy nem érdekel többé, csak azt hogy vállalom, mint ahogy azt is, amikor alkoholt fogyasztok,

mindent csak mértékkel, hiszen mindennek meg van a maga szerepe a világunkban.

Folyt. köv.: Felelősséget vállunk-e a társadalmunkért?

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4513637724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása