Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

Bálentin napra
Kötelező rutin helyett, szeress mindennap!

Itt a Valentin nap és azon gondolkodsz, hogy mivel nyűgözd le a párodat? Vagy éppen azon keseregsz, hogy egyedül töltöd ezt a napot is?

Engedd el, ez egy ugyanolyan nap, mint a többi, de mégis kiváló alkalom arra, hogy elgondolkodjunk néhány fontos dolgon. Például azon, hogy vajon mindennap szereted-e úgy a párodat, ahogy Valentin napon ”illik”?

Ki mutatod neki mindennap valamilyen módon, hogy fontos számodra?

klimt_the_kiss.jpg
Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, hanem csak egy szeretettel teli mondatra, amivel jelzed a másik felé, hogy figyelsz rá és ott vagy mellette. 

Sokszor beleesünk a hétköznapi hajtás csapdájába és elfeledkezünk igazán fontos dolgokról, mint például a szeretet kifejezése. Manapság amúgy is egyre nehezebben beszélünk az érzelmeinkről, pedig fontos lenne kifejezni lelki egészségünk kedvéért, valamint azért, hogy a számunkra fontos emberek tudtára adjuk aktuális állapotunkat. Szóval egy hosszú, fárasztó nap után simán elfelejtjük a másik tudomására hozni, hogy bizony szeretjük. Persze elmondhatjuk egy mondattal, hogy „jó éjt, szeretlek drágám”, de másképp is kifejezhetjük szeretetünket. Legyen az életünk párja, egy közeli barát, a szüleink, vagy bárki aki fontos számunkra.


Erre kiváló lehetőség a hálaadás. Gondolkodjunk csak el délután, a munkát letéve, hogy miért is lehetünk hálásak a másiknak. Ez azért is jó, mert kizökkent a mókuskerékből, valamint ténylegesen ráhangolódunk a másikra és jobb kedvre derülünk. Aztán amikor megvan a gondolat, bátran fejezzük ki a másiknak hálánkat, pl.: „hálás vagyok neked amiért biztonságban érzem magam melletted”.


Fontos, hogy ne keseredjünk el, ha éppen nincs mellettünk életünk párja és nem tudjuk neki elmondani szerető szavainkat, mert másoknak is elmondhatjuk hálás gondolatainkat, sőt bátorítok is mindenkit, hogy mondjunk pozitív gondolatokat embertársainknak, akár a munkahelyen, akár egy jó baráti összejövetelkor. 

Úgy gondolom az lenne a lényeg, hogy az évben ne csak néhány különleges alkalomkor, betervezetten adjuk tudtára másoknak a szeretetünket, hanem váljon ez napi rutinná és akkor mindennap ünnepi lesz.

Amikor a szeretet kifejezéséről beszélünk, akkor gyakran elfelejtjük tudtára adni még valakinek, mégpedig saját magunknak. Bizony az önszeretet is nagyon fontos és még fontosabb tudatosítani, hogy szeressük magunkat. Najó, de hogyan? Például úgy, hogy elkezdjük elfogadni magunkat és azt ami van. Nem szekáljuk magunkat állandóan, nem elégedetlenkedünk magunkkal és a világgal szembern, hanem megdícsérjük magunkat azért, amit tudunk és örülünk annak, amink van. Az önszeretethez kell még merészség is, ugyanis merni kell magunkkal foglalkozni úgy, hogy közben ne legyünk önzőek, de mégis magunkat helyezzük előtérbe és ne akarjuk a világ minden gondját magunkon cipelni.
Amikor szeretjük magunkat, képesek lehetünk meghallani őszinte vágyainkat és képesek lehetünk tenni is érte, ilyenkor saját céljaink lesznek a fontosak és nem a mások által elvártak.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814625790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása