Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

Mi vagyunk a felelősségvállalás generációja! 1.3.
Mit teszek a felelősségteljes életért?

Nem gondolom magam teljesmértékben felellősségteljes földlakónak, de azért amit tudok megteszek. Néhány alapvető életmódbeli gyakorlat: szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem szemetelek az utcán, mérsékelten fogyasztok húst/állati eredetű termékeket, amikor csak tehetem hazai terméket veszek, városon belül, csak akkor megyek autóval, ha nagyon muszáj, feleslegesen nem pörgetem a villany és gáz órát. Van még néhány ilyen apróságnak tűnő szokás, de ezek is mind fontosak.

 y.jpg

Nem rég körvonalazódott bennem, hogy a városi közlekedésben és az utcákon mennyire nem figyelünk oda a másikra. Ez engem nagyon feszültté tett, mert mindig próbálok figyelni a körülöttem levőkre. Szerintem ez nagyon fontos, rengeteg baleset, kellemetlenség megelőzhető, sőt a figyelmünkkel másokon is segíthetünk!

Szóval figyeljünk egymásra, és dobjunk egy mosolyt a másiknak :)

Tudom, hogy mindig rohanás van és el kell érni a buszt, át kell menni a sárgán, meg most egy iszonyat fontos megbeszélésem lesz és a többi rohanós agymenés, ami ellepi a gondolatainkat, DE! Ebből kilehet lépni, úgyis, hogy figyelsz a másikra és nem a saját problémáidat pörgeted a fejedben miközben elmész egy szegény esőben ázó idős néni mellett, aki már csurom víz és neked meg pont van egy esernyőd…

Visszakanyarodva szerintem nagyon fontos, amit tesz az embert azért, hogy egy olyan országban/világban éljen ahol elégedett. Ugye hazánkban sokan szeretünk panaszkodni, elégedetlenkedni és a negatív oldalt szemlélni. Tudjuk, hogy ettől nem lesz jobb,

úgyhogy érdemes azon elgondolkodni, hogy személy szerint te mivel tudsz hozzájárulni a saját magad és a lakóhelyed/országod/világod elégedetebb működéséhez? Avagy mivel tudod jobbá tenni?

Rengeteg ötletem van mivel lehetne, viszont az egyik mellett lepaktáltam, ugyanis nagyon erős belső késztetést érzek arra, hogy hozzájáruljak a gyermekek egészséges fejlődéséhez. Ami hosszútávon a gyermeknevelési szokások és az oktatási rendszer megváltoztatásával jár. Ezt tűztem ki életfeladatnak és jelenleg is azért tanulok, hogy ennek eleget tegyek.

Nagyon fontos milyen lesz a jövő generációja, ugyanis ki tudja, még azis lehet, hogy a világunk sorsa múlik majd rajtuk. Hiszek abban, hogyha a megfelelő módon figyelünk a gyermekekre, ha a megfelelő neveltetésben részesülnek, ha a megfelelő módon vesznek részt az oktatásban, ha ismerik saját magukat, valamint belső és külső világukat, akkor van lehetőségük megalkotni egy egészségesebben működő rendszert.

Tudom sok a ha, meg az együtthatós tényező, de a lényeg, hogy erős változtatásra van szükség az oktatásban is és ehhez MI tudunk hozzájárulni!

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8213637762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása