Zajongó

Teremtés, gondolkodás, úton egy elégedettebb élet felé.

Meggyőződésed engedd csak szépen el!

Megfigyeltem, hogy saját puttonyunk, ördögi köreink, problémáink forrássának egy része a saját megszilárdult, fafejű, csökönyös, rugalmatlan, szűklátókörű, bezárkozótt gondolkodás módunk miatt történik.

Csökönyösen hajtjuk az igazunkat miközben tudjuk, hogy ez nem jó így, miközben ott van a válasz a szemünk előtt a problémával együtt, de inkább ellövünk egy jó panasz sorozatot, vagy sajnálkozási görcsöket művelünk, ahelyett hogy kilépnénk abból a puhán kibélelt komfortzónánkból és bátran belevetnénk magunkat egy eddig ismeretlen megoldási lehetőségbe.

Kicsit dühös vagyok bevallom. Szeretett embertársaim közt egyre többször látom, hogy színtisztán látják a problémájuk gyökerét és valamilyen úton módon megmagyarázzák maguknak miért nem lehet nekik segíteni/miért nem segítenek magukon/miért rohadnak abban amiben éppen vannak.

Égnek áll a hajam, amikor meghallok néhány önigazolást a szenvedésük bizonyítására.

tu_ko_r.jpg

 

Most, hogy kidühöngtem magam javasolnék valamit: pofozd fel magad a tükör előtt és mond azt, hogy mostantól mindent megteszek magamért! (A felpofozás része csak a nagyon csökönyös, fafejű embereknek javasolt)

Tegyél meg bármit magadért, ha nem jó amiben vagy sűrgősen kezdjél el cselekedni! Bármennyire is félelmetesnek tűnik az ismeretlen utak sokasága.

Ha a megszokott már igazán szar, akkor hajrá! Álljál fel és csináld úgy, hogy jól érezd magad közben!

Nem tudod, hogy kell? Rettegsz hogy mi lesz? Mi lenne? Gazdagabb leszel! Próbálj ki bármit, ami más mint az eddigi megoldásaid, bármit!

Nem könnyű életmódot váltani? Nem hát! De a felszedett betegségek/magány sem lesz könnyű később sem!

Furcsa lenne ha könnyű lenne, hiszen nem azért élünk egy duális világban, hogy tök lazán minden parától mentesen leéljük az életünket. Túl könnyű lenne és nem fejlődnénk sehová.

Úgyhogy szerintem első körben fogadd el, hogy az élet menete nem mindig egyszerű és a nehézségekből, önmagad túllépéséből csakis győztesen jöhetsz ki. Így fejlődsz, így tudod meg mi az a boldogság, így lesznek értékeid.

 

Tipp: Ülj le és írd le egy papírra, azt a pontot, amikor túl léptél önmagadon, valami olyat tettél amitől nagyon féltél, de érezted, hogy megkell tenned. Írd le amikor a megszokásaidtól eltérően cselekdedtél, amikor bátran belevetetted magad valami teljesen újba. Majd írd le mi történt azután.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4713637768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Zajongó

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy kiadjam magamból a gondolataimat és egyben közös gondolkodásra hívjalak Téged. Többek közt szó lesz arról, hogyan teremtünk értéket a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel, valamint olyan témákat érintek mint, a férfiasság, kapcsolatok, felelősségvállalás, személyes tapasztalatok és minden, ami éppen foglalkoztat. Idővel részletesebben szó lesz az oktatási rendszer megváltoztatásáról és a gyermekek egészséges fejlődéséről, oktatásáról. Szeretem az egységet, így egészséges realitással érintek pszichológiai és a spirituális területeket.

Friss topikok

süti beállítások módosítása